Æblekage med mandler
Æblekagens bløde konsistens går godt med et sprødt drys af mandler. Toppet med kanel og perlesukker får kagen en varm og sød aroma, som nemt gør mørke aftener til hyggelige stunder.
Ingredienser
til 10 personer- 125 g hvedemel
- 125 g sukker
- 125 g smør eller margarine (blødt)
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 æbler
- 15 mandler
- perlesukker
- kanel
Sådan bager du æblekagen
- Hæld mel, sukker, smør (eller margarine), bagepulver og vaniljesukker i en skål. Ælt det godt sammen, til smørret er opløst.
- Pisk æg, hæld det i blandingen, og rør det sammen til en dej.
- Tag en springform på 20 cm og dæk den med bagepapir. Hæld dejen heri.
- Skræl og rens æblerne, skær dem i tynde skiver, og fordel dem ud i formen.
- Hak mandler og drys dem over. Drys derpå lidt perlesukker og kanel.
- Bag æblekagen midt i ovnen ved 200 grader i 25 min. Den færdige kage skal være lidt blød.
- Server evt. med creme fraiche eller flødeskum. Skal det være ekstra lækkert, kan du også servere denne ekstremt nemme vaniljeis til æblekagen.
Næringsindhold for æblekage med mandler
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 253 kcal | 2532 kcal |
Kulhydrat | 31 g | 307 g |
Protein | 3 g | 30 g |
Fedt | 13 g | 127 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve æblekagen - ikke tilbehør såsom flødeskum, creme fraiche eller is.
Kan kagen fryses?
Ja, du kan sagtens fryse kagen ned til en anden god gang. Vælg selv, om du fryser den ned hel eller i individuelle portioner.
3 andre lækre æblekager, du bare må prøve
Snyd ikke dig selv for at prøve en af disse lækre opskrifter:
Ekstra svampet æblekage med marcipanNem æbletærte med sprød smuldredejSundere æblekage
Og skal det være ekstra festligt, er disse altid et hit:
Æblekageshots