Æblemuffins med marcipan
Mageløse muffins med en fyldig sødme fra marcipan og vanilje, friske frugtfornemmelser fra revet æble samt et knasende bid af nødder og mandler. Kort sagt, bagværk med alt det bedste, velegnet til alle de bedste øjeblikke.
Ingredienser
til 12 stk- 75 g smør (smeltet)
- 125 g marcipan (revet)
- 150 g sukker
- 2 æg (mellemstore)
- 2 æbler
- 2 spsk brun farin
- 100 g hvedemel
- 3 spsk vaniljesukker
- bagespray
- 12 muffinsforme
- 25 g mandler (hakkede)
- 25 g pekannødder (hakkede)
Pisk æg og sukker godt sammen (ca. 5 minutter).
Tilsæt marcipan og pisk det til en jævn masse.
Tilsæt smørret i en tynd stråle og pisk imens.
Sigt mel og vaniljesukker ned i skålen og rør med en grydeske.
Skræl æblerne og riv dem på et rivejern.
Kom revet æble og farin i en gryde og lad farinen smelte. Vend blandingen i dejen.
Brug bagesprayen i alle muffinsformene og fordel herefter dejen.
Drys med mandler og nødder og pres dem lidt ned i dejen med en ske.
Bag de lækre æblemuffins i ca. 25 minutter ved 175 grader.