Æggekage i ovn med bacon
Æggekage med bacon er bare for lækkert, og det er sindssygt nemt at lave i ovnen. Det hele laves i ét fad, så man tilmed sparer på opvasken. Æggekagen er velegnet både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad.
Ingredienser
til 4 personer- 6 skiver bacon
- lidt olie (til fadet)
- 10 æg
- 125 g hytteost (kan jeg bruge andet end hytteost?)
- 3⁄4 tsk salt
- peber
- 2 blommetomater
- 1⁄2 bdt purløg
Sådan laver du æggekagen
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Læg baconskiverne i et ildfast fad, og steg dem i fadet i 10 minutter ved 200 grader. Tag baconen op af fadet, og tør evt. det værste snask af med et stykke køkkenrulle. Smør fadet med lidt olie.
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med hytteost og salt. Krydr æggemassen med peber, og hæld blandingen op i det ildfaste fad.
- Skær blommetomaterne i tynde skiver, og fordel dem i fadet.
- Læg til slut baconskiverne på æggekagen, og bag den i ca. 20 minutter, til æggemassen er helt stivnet.
- Hak purløg fint, og drys det over æggekagen lige inde servering.
Se også:
Denne lækre opskrift på æggekage i ovn med broccoli, skinke og ost.
Næringsindhold for æggekage i ovn
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 355 kcal | 1419 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 10 g |
Protein | 26 g | 103 g |
Fedt | 27 g | 108 g |
Kan jeg lave den uden hytteost?
Man kan slet ikke smage hytteosten i æggekagen, det er blot med til at give en rigtig god konsistens. Vil man alligevel gerne undgå det, kan man bruge to ekstra æg i stedet for.
Tips til hurtigere version
Ønsker du at lave en endnu hurtigere udgave, kan du lave den i små forme (f.eks. ramekinere eller kokotter) i stedet for én stor form. Så tager det kun ca. 12 minutter at tilberede dem.
Steg bacon i et særskilt fad
Du kan også stege baconen sprød i ovnen i et særskilt fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir og så blot komme den ovenpå æggekagen ved servering. Så skal baconen ikke forsteges men blot have 12-14 minutter i ovnen samtidig med æggekagen.
Har du tomater og hytteost tilovers?
Hvis du har rester af hytteost og tomater, kan du få dem brugt på en af disse lækre måder:
Lækre æggemuffins med pølserBruschetta med tomat, hytteost og avocadoNem tomattærte