Æggemuffins med skinke og tomat
Æggemuffins er en nem måde at lave æg på, og her er de dejlige muffins fyldt med skinke og frisk tomat. De kan bruges til både morgenmad, frokost og forret, og da de passer sig selv det meste af tiden, er de også ideelle, hvis man skal have gæster til brunch.
Inden vi går i gang med opskriften på æggemuffins med skinke og tomat, vil jeg også lige tippe dig om de her æggemuffins med skinke og broccoli. De er virkelig gode!
Ingredienser
til 12 stk- 10 æg
- 1 dl mælk
- 2 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- smør eller olie til muffinsformene
- 1⁄2 løg
- 1 tomat
- 100 g skinketern
Fremgangsmåde
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med mælk, oregano, salt og peber.
Smør muffinforme (i silikone eller metal) med lidt smør eller olie, og fordel æggeblandingen i formene.
Bag dem i ovnen i 5 minutter ved 200 grader.
Hak løg fint, og skær tomat i små tern. Fordel løg, tomat og skinke i dine æggemuffins, og bag dem i yderligere 20 minutter.
Grunden til, at fyldet først tilsættes efter 5 minutter, er, at det ellers ville falde til bunds.
Se også:
Gode æggemuffins med spinat, bacon og ost