Æggewraps med pulled chicken [opskrift uden mel]
Saftig barbecue pulled chicken og sprød coleslaw gemmer sig i disse lækre æggewraps, der er lavet uden mel. Pulled chicken kan godt tage lang tid, men her er det lavet i en ultra hurtig version med kyllingeinderfilet. Så det er en super nem ret til hverdag, hvor det både gerne må være nemt, sundt og smage forrygende.
Ingredienser
til 4 personerPulled chicken
- 450 g kyllingeinderfilet
- 1⁄2 dl hønsebouillon
- 1 1⁄2 dl barbecuesauce (du kan også bruge tacokrydderi - se hvordan her)
Coleslaw
- 300 g rødkål
- 150 g gulerødder
- 1 æble
- 1 bdt persille
- 200 g creme fraiche
- salt
- peber
Æggewraps
- 8 æg
- 4 spsk mælk (eller vand, hvis du ikke har mælk)
- smør til stegning
Pulled chicken:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kom et stykke stanniol i bunden af et ildfast fad, og læg kyllingeinderfileterne herpå. Hæld hønsebouillon og halvdelen af barbecuesaucen over, og luk stanniolen til omkring kyllingen, så du har en lille pakke.
Steg kyllingen i ovnen i 25-30 minutter. Lav coleslaw og æggewraps imens.
Coleslaw:
Snit rødkålen helt fint. Skræl gulerødder, og riv dem groft. Skyl æble, og riv også dette groft.
Skyl persille, og hak det.
Bland rødkål, gulerødder, æble, persille og creme fraiche godt sammen, og krydr salaten med salt og peber.
Æggewraps:
Pisk 2 æg sammen med 1 spsk mælk (eller vand), og krydr æggemassen med salt og peber. Steg æggewrappen ved middel varme i lidt smør, til den har sat sig. Vend den, så den får lidt farve på den anden side. Fortsæt således med de resterende æg og det resterende mælk.
Træk den tilberedte kylling fra hinanden med to gafler, og vend kødet med den sidste halvdel barbecuesauce og evt. lidt af stegevæsken. Fyld kylling og coleslaw i æggewrapsene, og servér med det samme.
Se også:
Lækre æggewraps med kylling og avocado
Tip: Lav kyllingen med tacokrydderi
Hvis du ikke har barbecuesauce i huset, eller du bare ikke er så vild med det, kan kyllingen sagtens laves med tacokrydderi i stedet for.
Til 4 personer skal der bruges 1 pose krydderi (ca. 36 gram) og den samme mængde bouillon.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 548 kcal | 2192 kcal |
Kulhydrat | 29 g | 116 g |
Protein | 43 g | 173 g |
Fedt | 28 g | 111 g |
*I næringsberegningen er der brugt barbecuesauce.
- Publiceret d.
- 08.12.20.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Fjerkræ ›
- Kylling ›
- Nemme retter med kylling