Ærtesuppe med bacon
Lækker og blød ærtesuppe, der har en dejlig fyldig konsistens, som ledsages af sprød og knasende bacon på toppen. Suppen er fyldt med skønne grøntsager som ærter og spinat, der giver en indbydende grøn farve. Retten kan sagtens fryses ned, hvis der ikke bliver spist op.
Ingredienser
til 3 personer- 3 løg
- ca. 25 g smør
- 3 fed hvidløg
- 1 ds kokosmælk
- 2 dl vand
- 2 terninger bouillon
- 4 gulerødder
- 100 g bacontern
- 600 g frosne ærter
- 100 g spinat
- 2 spsk creme fraiche (høj fedtprocent)
Hak løgene fint, og kom det i en gryde med lidt smør. Lad dem simre ved lav varme, indtil de er gyldne. Pres hvidløget, og kom det ned til løgene.
Hæld kokosmælk, vand og bouillon i gryden, og lad det koge op.
Skræl gulerødderne, og skær dem ud i små stykker. Kom dem op i gryden. Lad suppen koge til gulerødderne er møre.
Steg bacon på en pande, til det er sprødt. Læg det så på et stykke køkkenrulle på en tallerken, så det overskydende fedt drypper af.
Kom frosne ærter og frisk spinat op i gryden. Rør det hele godt sammen, og lad det koge videre i et par minutter.
Blend suppen med en stavblender, indtil den har den ønskede konsistens. Rør creme fraiche i - hvis suppen bliver for tyk, kan den spædes op med lidt vand.
Top ærtesuppen med bacon, lige inden den serveres.