Afrikansk gryderet
Det er ikke så tit, man støder på afrikanske opskrifter, men denne gryderet er virkelig værd at forsøge sig med. Oksekød, løg og tomater giver en dejlig konsistens, og de mange krydderier gør retten fuld af smag.
Ingredienser
til 4 personer- 2 rødløg
- 5 tomater
- lidt olie
- 3 fed hvidløg
- 400 g okseinderlår
- 1⁄2 tsk stødt nellike
- 1 1⁄2 tsk kardemomme
- 2 tsk spidskommen
- 3⁄4 tsk kanel
- 1 tsk peber
- 3 dl basmatiris
- vand (efter anvisning på pakken)
- 1 terning oksebouillon
- evt. salt
Tilbehør
- 1 rødløg
- vand
- 1 spsk salt
- 2 tomater
- evt. frisk koriander
Hak rødløg og tomater fint. Steg dem i lidt olie i en gryde ved middelvarme. Pres hvidløg, og tilsæt det.
Skær oksekødet ud i mundrette stykker, og tilsæt det sammen med nelliker, kardemomme, spidskommen, kanel og peber. Lad det stege, til kødet er gennemstegt, og tilsæt derefter risene. Lad dem stege lidt, og tilsæt derefter den mængde vand, der (ifølge pakken) skal bruges. Tilsæt også oksebouillon, og lad retten koge op. Skru derefter ned til lav varme, og retten simre under låg i ca. 10-15 minutter, eller til risene er færdige.
Smag evt. til med lidt salt, men hold lidt igen, for tilbehøret er også salt.
Tilbehør:
Skær løg i tynde skiver, og læg dem i en skål. Dæk dem med vand, og rør saltet ud i vandet. Lad det trække i 10 minutter. Skyl løgskiverne under rindende koldt vand, og læg dem i en skål.
Skær tomaterne i tynde skiver, og riv dem lidt fra hinanden. Kom dem op i skålen med løgskiverne, og bland dem sammen. Server det som tilbehør til den afrikanske gryderet – evt. med lidt frisk koriander til.