Andelår i ovn med sprødt skind
Se hvordan du nemt steger andelår i ovnen, så du får et perfekt resultat med sprødt skind og saftigt kød, der nærmest falder af benene.
Ingredienser
til 2 personer- 2 andelår (à ca. 170 gram)
- 2 tsk olie eller andefedt
- evt. 4 kviste frisk timian eller rosmarin (kan undlades, men det giver en virkelig god smag til kødet)
- groft salt
- peber
Sådan steger du perfekte andelår i ovnen
- Tag andelårene ud af køleskabet ca. 30 minutter, inden du skal stege dem.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Dup skind og kød på lårene tørre med køkkenrulle, og gnid kødet ind i olien.
- Skyl timian og/eller rosmarin, og læg dem i et ovnfast fad. Læg andelårene ovenpå, og drys dem med salt og peber.
- Sæt lårene i ovnen, og steg dem ca. 50-60 minutter ved 180 grader varmluft. Øs gerne fedtet fra fadet over lårene et par gange undervejs i stegningen (så bliver det ekstra saftigt). Kødet skal slippe benene relativt let, når de er færdige.
- Skindet skulle også gerne være sprødt nu. Er det mod forventning ikke det, kan du skifte til ovnens grillfunktion, skrue temperaturen helt op og give lårene 3-4 minutter ekstra. Hold godt øje, så de ikke brænder på.
Vil du have sovs til?
Vil du lave sovs til andelårene, kan du stege dem på en rist over et fad med lidt vand i. Så kan du efterfølgende bruge stegeskyen fra fadet til at lave den lækreste andesovs.
Kom kartofler i bunden af fadet
Det er rigtig lækkert at tilberede kartofler sammen med andelårene i ovnen, for de får en virkelig god smag fra andefedtet. Brug et stort fad, og tilsæt kartofler skåret i mundrette stykker efter de første 20 minutters stegetid. Vend gerne rundt i dem et par gange i løbet af stegetiden.
Kan man tilberede frosne andelår i ovnen?
Nej, det giver ikke et godt resultat at stege åndelårene fra frossen tilstand. Hvis du vil bruge frosne andelår, er det derfor vigtigt, du husker at tø dem op i køleskabet, inden du steger dem.
Er det samme stegetid og temperatur hvis det er berberi andelår?
Berberi andelår er ofte større og skal derfor også som hovedregel stege længere end almindelige andelår.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for ovnstegte andelår
pr. andelår | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 501 kcal | 1003 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 3 g |
Protein | 26 g | 51 g |
Fedt | 44 g | 87 g |