Andelår i stegepose
Rigtig nem opskrift på andelår lavet i stegepose, så de bliver super saftige. Til slut sættes ovnen på grill, så de får sprødt skind og bliver helt perfekte.
Ingredienser
til 2 personer- 2 andelår (à ca. 170 gram)
- salt
- peber
- 2 kviste timian eller rosmarin
- evt. 2 svesker eller æblebåde (eller begge dele hvis det skal være ekstra lækkert)
- 2 laurbærblade
- 1 stegepose
Sådan tilbereder du andelår i stegepose
Krydr andelårene godt med salt og peber.
Skyl timian eller rosmarin, og skær æblet i både, hvis du vil bruge det.
Kom andelår, krydderurter, laurbærblade og evt. svesker og/eller æbler i stegeposen, og luk den til med den vedlagte lukkeclips.
Stegetid og temperatur
Forvarm ovnen til 170 grader.
Læg stegeposen med andelårene i et fad. Klip et par små huller i posens top, så dampen kan slippe ud. Sæt fadet i ovnen, og steg andelårene i 1 1⁄2 time.
Tag fadet ud af ovnen, skru temperaturen helt op, og skift til grill.
Tag andelårene ud af posen, og dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Læg dem tilbage i fadet, og sæt dem tilbage i ovnen. Grill i ca. 4-5 minutter, til skindet er sprødt.
Se også:
Sprøde andelår i ovn (uden stegepose)
Hvorfor bruge en stegepose til stegning?
Når man bruger en stegepose, bliver alt fedtet og stegeskyen fra anden i posen og giver masser af smag til kødet under stegningen. Og så er det ekstra nemt at lave en god andesovs bagefter, da al den gode stegesky er samlet i stegeposen.
Derudover er fadet nemmere at gøre rent, fordi det ikke bliver nær så snasket, som hvis andelårene blev stegt direkte i fadet.
Kan man stege lårene dagen før?
Ja, det kan man godt, men vent gerne med at grille skindet til lige inden, de skal serveres. Skindet bliver nemlig blødt, hvis andelårene opbevares på køl til dagen efter.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange andelår kan der være i en stegepose: Der kan være 6 lår i en str. L og 12 lår i en str. XL.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for andelår stegt i stegepose
pr. andelår | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 462 kcal | 923 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 4 g |
Protein | 26 g | 51 g |
Fedt | 39 g | 78 g |
Næringsberegningen omfatter kun andelårene - ikke svesker/æbler eller tilbehør.
Det bedste tilbehør til andelår
Her til slut vil jeg også lige anbefale mine yndlingsopskrifter på lækkert tilbehør til and:
Brun sovs til andSalat til andelår og andestegHjemmelavet rødkål