Andelår på pande
Sådan steger du andelår på panden, så skindet bliver perfekt sprødt og kødet bliver dejligt saftigt.
Ingredienser
til 2 personer- 2 andelår à ca. 220 gram pr. stk (både berberi- og Peking-andelår kan bruges)
- groft salt
- peber
- 1 spsk olie
- evt. 1 spsk smør
Sådan steger du andelår på panden
Dup andelårene tørre med lidt køkkenrulle.
Klip eller skær evt. ned langs benet på kødsiden for at løsne skindet fra benet (som vist på billederne herunder). På den måde er det nemmere at stege skindet sprødt.
Rids skindet let med en skarp kniv (eller prik bitte små huller i skindet med en kødnål eller tandstikker).
Drys salt på begge sider og gnid det godt ind i skindet.
Varm olien på en pande og steg andelårene ved middelhøj varme med skindsiden nedaf indtil skindet er sprødt og gyldent (ca. 10 minutter). Vend dem og steg den anden side i ca. 5-10 minutter ved middel varme. Tilsæt evt. smør på panden og øs løbende lidt af det smeltede smør over andelårene.
Stik i et af lårene med en kødnål (eller tandstikker eller gaffel). Hvis der kommer klar saft ud er de færdige. Hvis saften er blodig skal de have lidt mere.
Lad de stegte andelår trække i 5-10 minutter inden servering.
Godt tilbehør til andelår:
Salat til andelårGod andesovs