Appelsinmarmelade med chili
Den her cremede appelsinmarmelade med chili smager skønt, og den krydrede smag giver marmeladen et dejligt frisk pust. Den er ovenikøbet nem at lave, så alle kan være med.
Ingredienser
til 5 glas- Skallen fra 2 appelsiner
- Skallen fra 1 citron
- 10 stk appelsin
- 1 stk citron
- 2 stk chili
- 1 l vand
- 1 kg rørsukker (eller alm. sukker)
- marmelit
- ca. 2 tsk atamon
Hak appelsin- og citronskal meget fint med en kniv eller i en minihakker, og gem det til senere.
Pil appelsin og citron, og del chilierne på langs. Skrab kernerne ud af chilierne - de skal ikke bruges. Skær appelsin, citron og chili i mindre stykker, og lad det koge med vand og sukker i 15 minutter.
Tag gryden med marmelademassen af blusset, og blend det med en stavblender, til det har en cremet konsistens. Blend marmelit i massen efter anvisningen på pakken, og tilsæt herefter atamon. Kom hakket appelsin- og citronskal i massen, og kog op.
Hæld marmeladen i syltetøjsglas, der er skyllet i atamonvand, og luk dem tæt med et låg.
Tip:
Ønsker man en mere udpræget chilismag, kan man selvfølgelig tilsætte flere chilier – hvis man tør!