Appelsinmarmelade med skræl - nem opskrift
Hjemmelavet er bare bedre, og den her opskrift på hjemmelavet appelsinmarmelade med skræl er bestemt ingen undtagelse. Den passer sig selv i gryden, så den er ultra nem at lave.
Ingredienser
til 3 glas- 1 kg økologisk appelsin
- evt. 1 citron
- 1 vaniljestang
- 400 g sukker
- 4 cl vand
- evt. mere sukker
Skyl appelsinerne (og evt. citron) grundigt, og skær dem i små stykker. Jeg skar dem først i tynde både, hvorefter jeg skar bådende i strimler, så stykkerne blev ca. 1,5 cm x 2 cm.
Hvis du synes, der er lidt for meget skræl, kan du nøjes med at bruge skrællen fra nogle af appelsinerne.
Kom (citron- og) appelsinstykkerne op i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom både korn og stang i gryden sammen med sukker og vand.
Bring det hele i kog, og skru derefter ned på middelvarme. Lad appelsinmarmeladen småkoge i 2-3 timer, til den er kogt ind og har fået en god konsistens.
Tjek undervejs, at det koger nok og ikke brænder på eller koger over. Tjek konsistensen ved at tage en skefuld fra. Lad det køle helt af, før du smager – så kan du også tjekke, om den evt. skal have mere sukker.
Kom den færdige appelsinmarmelade på skoldede glas.
Tip: Du kan sterilisere glassene ved at vaske dem grundigt og derefter give dem 15 minutter i ovnen ved 130 grader.