Bagt æggekage med skinke og kartofler
En bagt æggekage går man aldrig galt i byen med, og den her er fyldt med en lækker kombination af skinke, kartofler, ærter og løg. Perfekt hverdagsmad eller en nem tilføjelse til brunchbordet eller frokostbuffeten.
Ingredienser
til 3 personer- 200 g kartofler
- 1⁄2 rødløg
- 1 spsk olie
- 75 g ærter
- 100 g skinkestrimler (eller skinketern)
- 6 æg
- 3 spsk fløde
- 1⁄2 tsk salt
- peber
Servering
- rugbrød
- smør
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Pil rødløg, og snit det fint.
Kom rødløg og kartofler op i et ildfast fad, og vend det med olie. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
Tag fadet ud, og fordel ærter og skinke heri. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen, og hæld æggemassen over grøntsager og skinke i fadet.
Bag æggekagen i yderligere 15 minutter, til æggemassen har sat sig.
Servér f.eks. med rugbrød og smør.
Se også:
Denne kanongode æggekage med kartofler og sprød bacon.
Næringsindhold for æggekagen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 390 kcal | 1169 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 49 g |
Protein | 23 g | 70 g |
Fedt | 25 g | 76 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på æggekage - ikke rugbrød, smør eller andet tilbehør.