Bagte rødbeder med balsamico
Skønne bagte rødbeder med balsamico, som sammen med appelsin og honning giver et både syrligt og sødt strejf til de lækre rødder. Server dem som tilbehør til det meste, og prøv f.eks. også at drysse lidt feta på toppen.
Ingredienser
til 3 personer- 5 rødbeder
- saft af 1 appelsin
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamico
- 1⁄2 spsk akaciehonning
- 4 kviste timian
- 2 tsk groft salt
- peber
Sådan laver du de lækreste ovnbagte rødbeder
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skræl rødbederne, skær dem i stave, og kom dem op i en skål. Pil bladene af timiankvistene. Kom timian, balsamico, honning, appelsinsaft og olivenolie op i skålen til rødbederne. Krydr med salt og peber, og vend det hele godt rundt.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel rødbederne herpå. Hæld lidt af den væske, der er tilbage i skålen, over rødbederne. Gem evt. den resterende væske, og brug det som en vinagrette til de færdigbagte rødbeder.
Bag dem i ca. 40-45 minutter, til de er gennembagte og karamelliserede. Vend dem gerne en enkelt gang i løbet af stegetiden.
Video: De bedste bagte rødbeder i ovn
Se hvor nemt det er at lave de ovnbagte rødbeder med balsamico, honning og timian:Fakta om opskriften
Arbejdstid i køkkenet:
Tid i ovnen:
Samlet tid:
Opskriften er lavet med inspiration fra både det italienske køkken og det danske køkken.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 203 kcal | 608 kcal |
Kulhydrat | 31 g | 94 g |
Protein | 4 g | 13 g |
Fedt | 5 g | 16 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at de 5 rødbeder jeg brugte vejede 650 gram tilsammen.