Banankage med chokolade
Dejligt snasket banankage med ekstra meget chokolade. Kagen indeholder både små chokoladestykker, og så har den også en blød og lækker glasur af chokolade, smør og sirup. Så er der både noget til banan- og chokoladeelskerne.
Ingredienser
til 2 forme- 6 æg
- 350 g rørsukker
- 250 g mel
- 4 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 200 g smør
- 3 bananer
- 100 g chokolade
Glasur
- 200 g chokolade
- 100 g smør
- 2 spsk sirup
Pisk æg og rørsukker sammen til en luftig masse. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål for sig, sigt halvdelen af melblandingen i æggemassen, og rør.
Smelt smørret i en gryde, og rør så halvdelen i dejen. Bland den sidste del mel i dejen, og kom bagefter resten af det smeltede smør i.
Mos bananerne, og hak chokoladen, og kom det i dejen. Rør det hele godt sammen.
Smør to runde aluforme (20 cm), og kom dejen heri.
Bag banankagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Glasur med chokolade:
Kom chokolade, smør og sirup i en ildfast skål, og sæt den ind i ovnen på eftervarmen - ovnen må ikke være for varm.
Rør glasuren godt sammen, når den er smeltet, og smør den ud over kagen.