Banankage med Nutella
Den her svampede banankage har den lækreste creme med Nutella og flødeost ovenpå. Den smager mega godt, og så ser den ekstra flot ud, hvis man sprøjter cremen ud som små blomster.
Ingredienser
til 1 springformBanankage
- 4 æg
- 250 g sukker
- 100 g smør
- 4 bananer
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 200 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g mørk chokolade
Creme
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 200 g flormelis
- 150 g flødeost (naturel, f.eks. Philadelphia)
- 200 g Nutella
Sådan bager du banankagen
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Smelt smørret, og lad det køle en smule af. Vend det i æggemassen.
Mos bananerne med en gaffel eller stavblender, og bland det i sammen med vaniljeekstrakten.
Sigt mel og bagepulver i, og vend det forsigtigt rundt, så luften ikke bankes ud. Hak den mørke chokolade, og bland det i dejen.
Smør en springform med lidt fedtstof, og hæld dejen heri - min form var 22 cm. Bag banankagen i ca. 30-35 minutter ved 170 grader. Lad kagen køle helt af, inden du kommer cremen på. Ellers risikerer du, at cremen smelter.
Nutellacreme til topping
Pisk det bløde smør luftigt, og pisk så flormelis i lidt ad gangen. Pisk til sidst flødeost og Nutella i, til cremen lige akkurat er ensartet.
Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt små blomster ud over hele kagen – cremen kan også sagtens bare smøres ud over kagen i et tykt lag.
Spis banankagen med det samme, eller opbevar den på køl.
Se andre lækre opskrifter med Nutella her
Kan kagen fryses?
Selve banankagen kan fint fryses, men cremen er desværre ikke fryseegnet, da den vil skille ved optøning.
Kan den laves i forvejen?
Jeg vil anbefale, at man venter med at lave cremen til den dag, kagen skal serveres, så den ikke skiller. Men man kan fint bage banankagen en dag i forvejen.
Antal kalorier m.m. i banankagen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 615 kcal | 7382 kcal |
Kulhydrat | 75 g | 895 g |
Protein | 7 g | 88 g |
Fedt | 31 g | 374 g |
*Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at banankagen rækker til 12 personer, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.