Bananpandekager med sukker
De bedste bananpandekager med sukker, så de er dejligt søde. Perfekte som snack eller dessert med is, Nutella, peanutbutter eller andet lækkert topping. De kan fryses, så holdbarheden forlænges.
Ingredienser
til 10 stk- 2 bananer (så modne som muligt - så er de sødere)
- 1 æg
- 1 spsk sukker eller efter smag afhængig af hvor modne bananerne er
- 1 dl hvedemel
- 3 spsk havregryn eller mere hvedemel
- 1 dl mælk
- evt. 1 tsk vaniljesukker
- ca. 1 spsk olie eller smør til stegning
Skræl bananerne og mos dem fint med en gaffel.
Slå ægget ud i en skål og pisk det let med en gaffel. Rør bananmos, sukker, hvedemel, havregryn og mælk i. Tilsæt evt. vaniljesukker.
Kom lidt af olien/smørret på panden og tænd for middel varme. Start med at stege en enkelt bananpandekage (en stor spiseskefuld dej), og smag om den er tilpas sød.
Tilsæt evt. mere sukker til dejen - hvis det er nødvendigt - og steg resten af pandekagerne til de er gyldne/lysebrune på begge sider.
Tip: Brune bananer = mindre sukker
Jo mere modne og brune bananerne er, desto bedre. For så er de nemlig sødere, og så kan man evt. bruge lidt mindre sukker.
P.S. Vi har lavet en smart oversigt med omregninger af sukker fra gram til dl - lige til at printe ud og hænge på køleskabet.