Bananpandekager med havregryn
Disse helt utroligt nemme bananpandekager laves på bananer, havregryn, æg og vanilje. De bliver dejligt søde, og de passer perfekt til morgenmad, brunch eller endda som en sund dessert.
Ingredienser
til 4 personer- 4 bananer
- 200 g havregryn
- 8 æg
- evt. 1 tsk vaniljepulver
- rapsolie eller anden smagsneutral olie til stegning
Sådan laver du de sunde bananpandekager
- Skræl bananerne, bræk dem i mindre stykker, og kom dem i en skål. Tilsæt havregryn, æg og evt. vaniljepulver.
- Blend dejen med en stavblender - en alm. blender eller foodprocessor kan også bruges - indtil den er jævn.
- Kom olie på panden, og steg bananpandekagerne deri ved middel varme. Vend dem, når de er gyldne og faste nok til det. Jeg lavede små pandekager, så der kunne være 4 på panden på én gang, men man kan også lave alm. pandekagestørrelse, hvor de fylder hele panden.
Se også:
Sunde pandekager med havregryn
Kan man fryse pandekagerne?
Ja, pandekagerne kan sagtens fryses ned.
Serveringsforslag
De lækre bananpandekager kan spises, som de er, eller serveres med f.eks. ahornsirup, syltetøj, banan i skiver, eller hvad du nu har lyst til.
Næringsindhold for bananpandekagerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 589 kcal | 2357 kcal |
Kulhydrat | 68 g | 271 g |
Protein | 23 g | 91 g |
Fedt | 23 g | 93 g |
Næringsberegningen er inklusiv 2 spiseskefulde olie til stegning.