Blå macarons med blåbær
Super opskrift på de fineste blå macarons med fyld af blåbær, hvid chokolade og flødeost, der på en gang gør kagerne bløde indeni og tilføjer både sødme og syrlighed. Kagerne hæver kun rigtigt op inde i ovnen, hvis man lader dem tørre nok på bagepladen, inden de bliver bagt.
Ingredienser
til 26 stk- 90 g æggehvide (1 æggehvide vejer ca. 30 g)
- 85 g sukker
- 1⁄4 tsk blå pastafarve
- 100 g mandelmel
- 135 g flormelis
Blåbærkoncentrat
- 100 g blåbær
- 15 g citronsaft
Blåbærcreme
- 100 g hvid chokolade
- 65 g flødeost
- 20 g blåbærkoncentrat
Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker. Bliv ved med at piske, til alt sukkeret er opløst, og du har en helt glat marengs – det kan godt tage et par minutter.
Tilsæt den blå pastafarve, og rør forsigtigt, til marengsen er ensfarvet.
Sigt mandelmel og flormelis sammen, og vend det i marengsen med en dejskraber.
Kom dejen op i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i cirkler på en bageplade (eller flere) beklædt med bagepapir. Bank bagepladen forsigtigt i bordet, så kagerne får en glat overflade.
Lad dem først tørre ved stuetemperatur i 3 timer. Bag dem så i 16 minutter ved 140 grader varmluft, og lad dem køle helt af, før de fjernes fra bagepapiret, og fyldet kommes i.
Blåbærcreme:
Kom blåbær og citronsaft op i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge i fem minutter, så noget af væden fordamper. Blend blåbærrene, og passér massen gennem en fin si, så du får et glat koncentrat.
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Rør flødeosten sammen, og rør derefter den smeltede chokolade i lidt ad gangen. Vend til sidst forsigtigt blåbærkoncentratet i, og kom cremen i en sprøjtepose.
Hvis blåbærcremen er meget blød, kan man med fordel lægge den på køl en times tid.
Sprøjt blåbærcreme på halvdelen af kagerne, og sæt dem sammen med de resterende.
Tip:
De fine små blå macarons kan i hvert fald holde sig 3-4 dage på køl.