Citron macarons
Disse små fine gule macarons indeholder den skønneste creme med citron, hvid chokolade og flødeost. Kombinationen af den bløde, syrlige creme og de sprøde, søde kager giver den lækreste smagsoplevelse.
Ingredienser
til 26 stk- 100 g mandelmel
- 135 g flormelis
- 90 g æggehvide
- 85 g sukker
- gul pastafarve
Citroncreme
- 80 g hvid chokolade
- 70 g flødeost
- skal af 1 økologisk citron
- ca. 2 spsk citronsaft
Sådan bager du citron macarons
Sigt mandelmel og flormelis sammen.
Pisk æggehviderne stive, og pisk derefter sukkeret i lidt ad gangen. Bliv ved med at piske, til sukkeret er opløst, og du har en stiv marengs.
Farv marengsen med gul pastafarve. Rør den derefter forsigtigt sammen med blandingen af mandelmel og flormelis.
Kom dejen i en sprøjtepose, og tryk de små kager ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bank bagepladen i bordet et par gange, til kagernes overflade er helt glat.
Lad kagerne tørre i 1-4 timer. De skal tørre, indtil de er matte på overfladen, og indtil du kan røre dem, uden at de sætter sig fast på fingrene. Det er altid bedre at lade dem tørre lidt længere, så du er sikker på, at de ikke sprækker, når de bliver bagt.
Bag kagerne ved 140 grader varmluft i ca. 16 minutter.
Citroncreme
Smelt den hvide chokolade, og bland den sammen med flødeosten. Riv citronskallen, og tilsæt den.
Smag cremen til med citronsaft, og kom den derefter i en sprøjtepose.
Sørg for, at kagerne er helt kølet af, før du sprøjter cremen på. Sprøjt creme på halvdelen af kagerne, og sæt dem sammen med de resterende kager.
Opbevar dine macarons på køl, til de skal serveres, så cremen kan sætte sig.
Se også:
Flotte grønne lime-macarons