Blåbærmuffins med citron
Skønne, luftige blåbærmuffins med citron, som tilføjer en let syrlig smag, der passer perfekt til de søde blåbær. Og så er de ovenikøbet super hurtige at røre sammen.
Ingredienser
til 14 stk- 3 æg
- 2 dl sukker
- 100 g smør
- 4 dl hvedemel
- 1⁄2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- skal fra 1⁄2 citron
- saft fra 1 citron
- 1 spsk creme fraiche (stor)
- 250 g blåbær
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Smelt smørret, lad det køle lidt af, og bland det i æggesnapsen.
Bland hvedemel, natron, bagepulver og vaniljesukker sammen, og sigt det i dejen ad flere omgange. Bland det forsigtigt i, så dejen ikke mister sin luftighed.
Bland citronskal, citronsaft og creme fraiche sammen, og rør det i dejen. Hæld 2/3 af blåbærrene i, og bland forsigtigt det hele sammen.
Fordel dejen i muffinsformene - de skal fyldes ca. 2/3 op. Fordel de resterende blåbær ovenpå, og tryk dem gerne lidt ned i dejen.
Bag blåbærmuffinsene midt i ovnen ved 175 grader i 12-15 minutter, og afkøl dem på en rist.