Blåbærsnitter
Blåbærsnitter med både sprød kage og lækker blåbærmarmelade, der passer perfekt til kaffen, eller som en lille snack når sulten melder sig.
Ingredienser
til 12 stk- 225 g smør
- 300 g hvedemel
- 120 g sukker
- 1 æg
- ca. 1 1⁄2 dl blåbærmarmelade
Glasur
- ca. 2 spsk vand
- 200 g flormelis
- blå frugtfarve
Pynt
- krymmel
Skær smørret i små tern, og smuldr det sammen med melet med fingrene. Tilsæt sukker og æg, og ælt dejen godt sammen. Læg dejen i en skål, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud i en aflang firkant, og halvér den på den lange side. Læg den ene firkant på en bageplade, og smør den med et godt lag blåbærmarmelade. Læg så den sidste firkant ovenpå.
Bag blåsnitterne i ovnen ved 225 grader i ca. 10-12 minutter, indtil de er gyldne på toppen. Lad efterfølgende kagerne køle af.
Glasur:
Rør vand og flormelis sammen i en skål, og tilsæt et par dråber blå frugtfarve, til glasuren har den ønskede farve. Smør glasuren ud på kagerne, og drys med krymmel.
Tip:
Man kan også pynte blåbærsnitterne med friske blåbær, hvis ikke man er til krymmel.