Blondie kage med blåbær og citron
Fantastisk hvid chokoladekage - også kendt som en blondie - med blåbær og citron, så den har en suverænt god balance mellem de søde og syrlige elementer. Kagen er bedst at lave dagen før, så den kan sætte sig og få den helt rette brownieagtige konsistens.
Ingredienser
til 1 form- 275 g smør
- 275 g hvid chokolade
- 4 æg
- 225 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1⁄4 tsk salt
- 2 citroner (små)
- 175 g mel
- 50 g nødder (kan udelades)
- 175 g blåbær
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt smør og hvid chokolade ved svag varme.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt til en luftig masse. Riv skallen af citronerne, pres dem for saft, og tilsæt både skal og saft til æggeblandingen. Pisk chokolade-smørblandingen i.
Sigt melet, og bland det i dejen. Hak nødderne groft, og rør dem i dejen sammen med blåbær.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir (ca. 35x25 cm), og hæld dejen heri.
Bag kagen i 20-25 minutter, til der kun hænger en lille smule dej fast, når du stikker i den med en tandstikker eller lignende.