Blødende chokoladekage med karamel
Suveræne små chokoladekager med blødende midte og en ekstra overraskelse i form af flydende karamel. De er super nemme at lave og kan endda bages direkte fra fryseren. Så er det ekstra let at servere en imponerende dessert for dine gæster.
Ingredienser
til 10 stk- 125 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 3 æg
- 110 g sukker
- 55 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1⁄2 tsk instant espressopulver (kan udelades)
- 10 Dumle
Smelt chokolade og smør ved lav varme. Pisk imens æg og sukker til en lys og luftig blanding. Rør chokolade-smørblandingen i.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, og sigt det i dejen ad to omgange. Vend forsigtigt rundt efter hver tilsætning for at bevare så meget af dejens luftighed som muligt.
Fordel det meste af dejen i silikone- eller metalmuffinforme. De skal være cirka halvt fyldte, og der skal være lidt dej tilbage. Pak karamellerne ud af papiret, og skær hver karamel i fire stykker. Placér, hvad der svarer til en hel karamel, i midten af hver chokoladekage, og fordel resten af dejen over, så karamellen er lukket inde.
Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader i 10-11 minutter, så de stadigvæk er blødende indeni, men toppen af kagerne har sat sig.
Servér f.eks. kagerne med vaniljeis og friske bær.
Tip:
Efter du har lavet dejen, kan du komme den i muffinformene og sætte dem på køl, indtil de skal bruges. Så skal de bare have 12-13 minutter i ovnen. Chokoladekagerne kan også fryses rå - i så fald skal de bage 14-15 minutter fra frossen tilstand.