Bløde pølsehorn
Pølserne kommer virkelig til deres ret i disse bløde pølsehorn. Den lange hævetid giver en luftig krumme, uden at brødet fylder for meget. Det tynde lag dej sikrer, at pølserne er gennembagte, og de kan sagtens bages dagen før, du skal bruge dem.
Flere gode pølsehorn:
Ingredienser
til 40 stk- 20 g gær
- 40 g sukker
- 2 dl vand (koldt)
- 1 æg
- 400 g mel
- 1 tsk salt (fint)
- 40 g smør (stuetemperatur)
- 10 pølser
Pensling
- 1 dl vand
- 1 dl mælk
Tilbehør
- evt. ketchup
Kom gær, sukker, vand og æg i en skål, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt melet, og mix med en dejmixer, til dejen er sammenhængende.
Lad herefter dejen hvile i køleskabet i 5-10 minutter. Tilsæt saltet og den bløde smør. Stop med at ælte/røre, så snart dejen er ensartet.
Skær hver pølse ud i fire lige store stykker. Tag en lille smule dej, og brug det til at dække pølsen med. Gør dette med alle pølserne. Dejen skal ligge i et så tyndt lag som muligt. Det kan være lidt svært til at starte med, da dejen ikke er 100 % mættet med mel, men husk, at jo mere mel, du bruger, desto tørrere bliver dine pølsehorn.
Når pølsehornene er formet, skal de hæve på bagepladen et lunt sted i ca. 1½ time. Kom ikke mere end 20 pølsehorn på hver bageplade.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl pølsehornene med vand, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter. Når de kommer ud af ovnen, skal du sørge for, at de slipper papiret, før du pensler dem med mælk. Mælken får dem til at forblive bløde.
Pølsehornene kan opbevares i en plasticpose i 3-4 dage, og de kan også fryses.
Kan man bruge fuldkornsmel?
Nej, i denne opskrift vil du ikke få et lige så blødt og lækkert resultat med fuldkornsmel. Se i stedet min opskrift på fuldkorns pølsehorn.