Blomkål i airfryer
Se hvordan du laver det mest lækre blomkål i din airfryer. Det er endda super nemt og tager kun et kvarters tid.
Ingredienser
til 2 personer- 1 blomkål
- 1 spsk olie
- salt
- peber
- 1 spsk honning (kan erstattes af mere olie, men honningen giver en rigtig god karamellisering)
- evt. 25 g revet parmesanost
Forslag til drys
- evt. lidt friske krydderurter (f.eks. persille eller purløg)
Sådan laver du blomkål i airfryer
Skyl blomkålshovedet og skær det i mindre stykker.
Kom stykkerne i en skål og hæld olie over. Krydr med salt og peber. Kom evt. også honning i og bland godt rundt.
Hvis du vil have parmesan i, så start med at drysse halvdelen i og bland rundt. Drys derefter resten i og bland igen.
Temperatur og tid
Kom blomkålsstykkerne i airfryer-kurven og bag dem ved 180 grader i ca. 10-14 minutter eller til de er møre (tilberedningstiden afhænger både af din airfryer og hvor store blomkålsstykkerne er samt hvor meget bid, du vil have i dem). Kig til dem i løbet af de sidste 5 minutter, så de ikke får for meget.
Servér dem mens de er varme.
Jeg kan også anbefale den her:Broccoli i airfryer
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid: Ca. (den eksakte tid afhænger af hvor godt airfryer'en varmer og hvor store blomkålsstykkerne er).
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for blomkål i airfryer
pr. person | Total | |
---|---|---|
Kalorier | 202 kcal | 405 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 23 g |
Protein | 10 g | 21 g |
Fedt | 11 g | 23 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at opskriften laves med både honning og parmesan.