Blomkål som tilbehør
Rigtig god opskrift på bagt blomkål, der er helt perfekt som tilbehør. Blomkålen får en virkelig lækker smag fra hvidløg, honning og parmesan, og de er super nemme at bikse sammen.
»Er der mere blomkål?« Den sætning kan du godt forberede dig på at høre, når du serverer de her lækre bagte blomkål.
Ingredienser
til 2 personer- 1 blomkål
- 2 spsk olivenolie
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- 1 fed hvidløg (lille)
- 2 tsk akaciehonning (kan undlades)
- evt. 20 g revet parmesanost
- evt. lidt frisk persille eller anden krydderurt til drys
Sådan laver du det perfekte tilbehør med blomkål
- Skyl blomkålen, og skær stokken fra (se her hvordan du kan bruge stokken).
- Skær først blomkålshovedet i store buketter og dernæst i skiver, og kom dem op i en skål.
- Tilsæt olivenolie, salt og peber. Pil hvidløg, og pres det over. Tilsæt evt. også honning og fintrevet parmesan.
- Bland det godt sammen. Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir, og sørg for, at stykkerne kun ligger i ét lag.
- Bag blomkålen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter, til de er møre og har fået en flot gylden farve.
Se også hvordan du laver perfekt stegt blomkål på panden, så det bliver mørt, gyldent og får masser af smag.
Lav lækker gratineret blomkål
I opskriften bruges der parmesanost til at give blomkålen masser af smag, men det er også super lækkert at drysse andet revet ost over inden bagning. Både mozzarellaost og cheddarost passer godt til, og du skal bruge ca. 50 g til 2 personer. Bag blomkålen som ellers beskrevet i opskriften.
Kan man bage stokken i ovnen?
Det kan man sagtens, men den skal stege lidt længere i ovnen end buketterne. Sørg for at skære den yderste hårde del af stokken, og skær den dernæst i skiver. Vend dem med olivenolie, salt, peber og evt. honning og parmesan og steg dem sammenlagt 30 minutter. Vend dem gerne undervejs, så de får den samme gyldne farve på begge sider.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Parmesan, hvidløg, honning
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid i ovnen:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 256 kcal | 512 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 25 g |
Protein | 10 g | 19 g |
Fedt | 17 g | 35 g |
Flere bud på blomkål som tilbehør
Blomkål er lækkert som tilbehør til kød, kylling, fisk og vegetarretter såvel som low carb retter, og du kan se flere nemme forslag til blomkålstilbehør her:
Blomkålsris på pandenLækker blomkålsmosNemme blomkålshotwings i ovn