Blomkåls-broccoli mos
Nem og lækker blomkåls-broccoli mos med smør og et lille hint af hvidløg, så smagen er helt i top. Det er dejligt low carb og LCHF tilbehør til retter, hvor man traditionelt ville servere kartoffelmos til.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 broccoli
- 1⁄2 blomkål (se hvad du kan bruge overskydende blomkål og broccoli til)
- 1 fed hvidløg (lille)
- 40 g smør
- 1⁄2 bdt persille
- salt
- peber
Sådan laver du blomkål-broccolimosen
Skyl broccoli og blomkål. Skær toppene af begge slags kål i mindre buketter. Skær det groveste af stokkene, og skær dem i små tern.
Kom både stok og buketter op i en gryde, og dæk med vand. Bring det i kog, og lad det simre ca. 15-20 minutter, til både blomkål og broccoli er helt mørt.
Hæld vandet fra blomkål/broccoli. Pil hvidløget, og pres det over broccoli og blomkål.
Tilsæt smør og persille, og blend det hele godt sammen med en stavblender, til du har en helt glat mos.
Smag blomkåls-broccolimosen til med salt og peber.
Tip:
Du kan også lave denne mega lækre blomkålsmos, der smager af bearnaise.
Tip: Brug grøntsagsmosen i en anden ret
Du kan med fordel lave en dobbeltportion af grøntsagsmosen og bruge halvdelen i denne helt fænomenale ret:
Oksekød i fad med grøntsagsmos
Er der broccoli og blomkål tilovers?
Hvis du har rester af blomkål og broccoli, kan du f.eks. bruge det i disse lækre salater:
Kanongod kartoffelsalat med lækker dressingBroccoli-blomkålssalat med bacon og creme fraiche
Næringsindhold for broccoli-blomkåls mos
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 220 kcal | 439 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 15 g |
Protein | 7 g | 14 g |
Fedt | 17 g | 34 g |