Blomkålspuré - mega nem og lækker opskrift
Utrolig nem opskrift på blomkålspuré, der smager så godt, at selv de største blomkålsskeptikere må overgive sig.
Ingredienser
til 3 personer- 1 hoved blomkål
- 1 fed hvidløg
- 75 g smør
- salt
- peber
- 1 dl vand
Sådan laver du blomkålspuré
Fjern de grønne blade fra blomkålen, og skyl selve blomkålshovedet. Skær det grove stykker, så det bedre kan være i gryden. Skær ligeledes hvidløget i mindre stykker og kom det i gryden.
Tilsæt vand og smør, og kog blomkålen helt mør under låg ved lav-middel varme i ca. 15-20 minutter.
Tag gryden af varmen og blend den kogte blomkål til en helt jævn puré med en stavblender.
Smag blomkålspuréen til med salt og peber og server mens den er varm. Den kan også sagtens laves i forvejen, og så blot lige varmes igennem inden servering.