Blomkålstærte med skinke
Blomkål og skinke smager fantastisk sammen, og i denne tærte kombineres de med smeltet ost, hvilket kun gør det ekstra lækkert.
Ingredienser
til 1 tærteform- 1 pk tærtedej
- 150 g skinke (evt. skinkepålæg)
- 1 løg
- 350 g blomkål (i buketter)
- 3 æg
- 3 dl creme fraiche 18%
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- 125 g ost (fx mozzarella)
Sådan laver du blomkålstærten
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul tærtedejen ud, og kom den i formen.
- Forbag tærtebunden i ca. 10 minutter.
- Skær skinken i tern, og hak løget fint.
- Kom skinke og løg op i en skål sammen med blomkålsbuketterne, æg, creme fraiche, salt og peber. Bland det godt, og kom det i den forbagte tærtedej.
- Fordel osten på toppen, og bag tærten i ca. 40 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
- Lad tærten køle en lille smule af, inden du serverer den.
Se også:
Tærte med skinke og broccoliTærte med skinke og bacon
Kan man fryse tærten?
Ja, du kan sagtens fryse tærten ned.