Blomme-abrikosmarmelade
Lav din egen, gyldne blomme-abrikosmarmelade som en hyggelig eftermiddags-beskæftigelse, som faktisk ikke er spor omfattende. I kog lokkes frugternes fyldige sødme frem og resulterer i en marmelade med fine frugtnoter.
Ingredienser
- 1300 g abrikoser
- 850 g blommer
- 1 dl vand
- 750 g sukker
- 4 tsk geleringspulver
- 2 tsk sukker
Tag stenene ud af blommer og abrikoser.
Skyl blommer og abrikoser og kom dem i en gryde sammen med vandet og kog dem til de er møre.
Blend frugtmassen med en stavblender.
Kom sukker ved og kog det op. Hvis det skummer meget kan man fjerne skummet med en spiseske
Tag gryden af blusset og pisk geleringspulveret oprørt med sukker i frugtmassen.
Marmeladen hældes på glas, som er skyllet i Atamon eller eddike. Skru låg på.
Opbevares bedst i køleskab.