Blommekage med smuldredej
De bløde stykker af blommer komplementeres af den knasende sprøde smuldredej i denne lækre blommekage. Den smager dejligt med en klat creme fraiche til, men den kan også sagtens nydes, som den er.
Ingredienser
til 1 springform- 75 g smør (stuetemperatur)
- 100 g sukker
- 1 æg
- 1⁄4 dl mælk
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt (fint)
- 3 blommer
Smuldredej
- 50 g hasselnødder (eller mandler)
- 50 g smør (koldt)
- 50 g sukker
- 50 g mel
- 1 tsk vaniljesukker
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Rør ægget sammen med mælken, og tilsæt det lidt ad gangen.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det i dejen. Rør derefter, til dejen er jævn.
For en springform (22 cm) med bagepapir, og fordel dejen heri.
Skyl blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i både, og fordel dem i dejen med skrællen nedad.
Smuldredejen:
Kom hasselnødderne i en minihakker, og blend dem groft. Bland de resterende ingredienser i en blender, og mix blandingen med blendede nødder. Fordel halvdelen af smuldredejen på kagen.
Bag kagen i ca. 20 minutter. Fordel derefter resten af smuldredejen på toppen af kagen, og bag den yderligere ca. 15 minutter. Lad den køle af på en rist.
Server f.eks. med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.