Nem rabarbertærte med smuldredej og havregryn
Så nemt er det at lave en virkelig god rabarbertærte med mildt syrlige rabarber, der får selskab af en fortræffelig smuldredej med havregryn og mandler.
Ingredienser
til 6 personer- 1 klat smør til at smøre tærtefadet
- 500 g rabarber
- 150 g sukker (lidt mindre sidst på sommeren)
- Evt. 1 spsk kanel
Smuldredej
- 100 g smør
- 75 g sukker
- 50 g mel
- 50 g havregryn
- 50 g mandler (eller hasselnødder)
Sådan laver du rabarbertærten
Smør tærtefadet med lidt smør.
Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1-2 cm. Kom dem i fadet og drys sukker og kanel over.
Smuldredejen
Bland smør, sukker, mel og havregryn sammen. Det er nok nemmest med fingrene.
Hak mandlerne groft og bland dem i dejen.
Smuldr dejen over rabarberne i fadet og bag tærten i ca. 30-35 minutter ved 200 grader.
Servér evt. rabarbertærten med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Se også:
Mega gode rabarberhornRabarbertærte med marcipan