Bøf Stroganoff med bacon
Bøf Stroganof er oprindeligt en russisk gryderet, men i denne variant er den peppet op med sprødstegt bacon. Oksekødet skal simre i en skøn og cremet sauce, der gør det ekstra mørt og lækkert. Retten er utrolig let at lave, og hele familien vil helt sikkert elske den.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g bacon
- smør til stegning
- 8 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 10 champignoner (mellemstore)
- 140 g tomatpuré
- 7 1⁄2 dl bouillon
- 2 tsk paprika
- 500 g oksekød i strimler
- salt
- peber
- 2 dl fløde
- 1 rød peberfrugt
Steg baconen på en pande sammen med lidt smør. Læg det til side i en skål.
Hak løgene, og svits dem i en gryde med lidt smør. Pres hvidløgene, og kom dem i gryden.
Skyl champignonerne, og skær dem i skiver. Kom dem op i gryden, og lad dem simre sammen med løgene i lidt tid ved svag varme.
Tilsæt tomatpuré, og rør det godt sammen.
Hæld bouillon i gryden, og lad det koge op. Tilsæt paprika.
Svits oksekødet på den pande, som blev brugt til bacon, ved høj varme af flere omgange, men uden at det bliver gennemstegt – kødet vil koge i stedet for at stege, hvis der er for meget på af gangen. Læg kødet til side, og kog panden af med lidt af fløden. Hæld det derefter op i gryden.
Hæld resten af fløden i gryden, og kog det op igen. Lad det stå og simre ved middel varme til det tykner (det kan godt tage 15-20 minutter).
Skyl den røde peber, og skær den i strimler. Kom peberfrugt og bacon (med fedt) op i gryden, når saucen er tyknet. Lad det hele simre til kødet er gennemstegt og mørt – simretiden afhænger af kvaliteten på kødet.
Smag til med salt og peber. Servér Bøf Stroganoffen med ris eller kartoffelmos.