Bønnesalat med granatæble
Fabelagtig og farverig bønnesalat, som dækker hele smagsspektret med friske bønner, søde granatæblekerner og blåbær, syrlig citronskal og let bitter rucola.
Ingredienser
til 2 personer- 150 g grønne bønner
- 1⁄2 granatæble
- Skal af 1⁄2 økologisk citron
- 50 g mandler
- 100 g blåbær
- 50 g rucola eller anden bitter salat
Foreslået dressing
- balsamico
Kog bønnerne i 3-4 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Lad dem derefter dryppe af og skær dem i mundrette stykker.
Bank granatæblet med en grydeske eller lignende, for at løsne kernerne. Skær granatæblet over og pil de røde kerner ud. Undgå de hvide "lameller" mellem kernerne.
Skyl citronen og riv skallen på den grove side af rivejernet.
Rist mandlerne på en tør pande, til de begynder at tage farve.
Skyl blåbær og rucola.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og servér f.eks. bønnesalaten med balsamico.