Boller med chiafrø
Der er få ting i verden, der smager lige så godt som hjemmebagte, lune boller. De her er med chiafrø og fuldkornsspeltmel og derfor både lidt sundere og dejligt luftige i krummen.
Ingredienser
til 16 stk- 5 dl vand
- 2 1⁄2 dl mælk
- 25 g gær
- 3 spsk chiafrø
- 3 1⁄2 dl fuldkornsspeltmel
- ca. 15 dl hvedemel
- 1 knsp salt
- 1⁄2 tsk sukker
- 3 spsk rapsolie
Pensling
- 1 æg (sammenpisket)
- chiafrø
Varm vandet op i en gryde, og bland det sammen med mælken. Lad blandingen blive lillefingervarm, og opløs gæren heri.
Bland chiafrø, fuldkornsspeltmel, hvedemel, salt og sukker i en skål. Ælt de tørre ingredienser sammen med den lunkne væske, og ælt rapsolien i bagefter. Ælt dejen i ca. fem minutter på køkkenmaskine og lidt længere i hånden. Den skal være glat og smidig, når den er færdigæltet.
Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 30 minutter.
Del dejen i det ønskede antal, og form dem til boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg skulle bruge to bageplader til 16 boller. Lad bollerne efterhæve under viskestykket i ca. 30 minutter, til de er blevet dobbelt størrelse.
Pensl med sammenpisket æg, og drys med chiafrø, inden de sættes i ovnen. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 12-14 minutter, eller til de er gyldne på toppen og færdigbagte indeni.