Bradepandekage med marcipan
Den lækreste bradepandekage med marcipan, der gør den ekstra svampet. Kagen toppes med en dejlig chokoladeglasur, og du kan nemt tilføje f.eks. æble, nødder eller chokoladestykker.
Ingredienser
til 1 bradepande- 400 g marcipan
- 500 g smør (stuetemperatur)
- 200 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 6 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
Forslag til glasur
- 300 g mørk chokolade
- 100 g flormelis
- 150 g smør
Valgfrie tilføjelser til kagen
- 3 æbler eller pærer (små)
- 200 g chokolade (du kan bruge både mørk, lys og hvid chokolade)
- 200 g mandler eller hasselnødder (eller andre nødder)
Sådan bager du den bedste bradepandekage med marcipan
Jeg bagte kagen i en stor bradepande på 45x35 cm - se her hvis du hellere vil bage den i en lille bradepande.
Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, smør, sukker og vaniljesukker rigtig godt sammen, til det er lyst og luftigt.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og bland det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend til sidst mælken i dejen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.
Bag marcipankagen ved 170 grader varmluft i ca. 20-23 minutter. Kagen er bedst, hvis den får lov til at køle helt af og sætte sig, inden den serveres.
Chokolade-glasur (valgfri)
Smelt mørk chokolade, smør, flormelis og mælk sammen ved lav varme. Smør chokoladeglasuren ud på den afkølede kage.
Forslag til lækre tilføjelser
Du kan nemt tilføje forskellige lækre ting til kagen. Skær f.eks. æbler eller pærer ud i små tern, eller hak chokolade, mandler eller andre nødder groft, og bland det i kagedejen.
Du kan også tage et kig på disse lækre serveringsforslag.
Se lige hvor lækkert det ser ud med chokoladestykker i kagen:
Se også denne populære bradepandekage, der både har chokolade i dejen og i glasuren.
Ofte stillede spørgsmål til bradepandekagen
Se svarene på de mest almindelige spørgsmål til den lækre mazarinkage herunder:
Kan man bage den i en lille bradepande?
Du kan fint bage kagen i en mindre bradepande. Hvis du halverer mængderne, passer det til en bradepande på ca. 24x32 cm. Du omregner nemt opskriften ved at klikke på pilen over ingredienslisten og vælge 0.5 bradepander.
Hvordan opbevarer man bedst marcipankagen?
Man opbevarer bedst kagen i den samme bradepande, som den er bagt i, men sørg for at pakke den godt ind i en plastikpose eller i husholdningsfilm, så den ikke bliver tør. Undgå at opbevare kagen i køleskabet, da det kan få den til at tørre ud.
Kan man fryse den?
Ja, det kan man sagtens. Sørg blot for at pakke kagen rigtigt godt ind i husholdningsfilm, inden du fryser den ned.
Serveringsforslag
Kagen er super enkel og kan serveres på mange forskellige måder. Se f.eks. disse lækre forslag:
Smeltet nougat
Nougat passer super godt sammen med marcipan, og derfor er det rigtig lækkert at smelte ca. 300 g nougat og smøre ovenpå kagen. Derefter kan du servere kagen, som den er, eller lave chokoladeglasuren og fordele ovenpå den smeltede nougat.
Creme og friske bær eller frugter
Lav f.eks. en nem råcreme, en lækker vaniljecreme eller pisk noget fløde til flødeskum, og fordel det ovenpå den afkølede kage. Top cremen med friske bær, f.eks. jordbær, blåbær eller hindbær eller andre frugter, f.eks. fersken, nektariner, banan eller kiwi. Du kan også sagtens toppe dessertkagen med syltede frugter.
Is
Kagen kan også serveres helt enkelt med enten færdigkøbt eller hjemmelavet is til.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af bradepandekagen: Ca. 30 stk.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for bradepandekagen
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 359 kcal | 10761 kcal |
Kulhydrat | 23 g | 699 g |
Protein | 5 g | 141 g |
Fedt | 27 g | 820 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 30 stykker. Beregningen omfatter både kagen og den foreslåede chokoladeglasur, men ikke de valgfrie tilføjelser (æbler/mandler/chokoladestykker).
Flere lækre kager med marcipan
Marcipan i kager er bare for lækkert, og jeg kan også anbefale disse nemme opskrifter:
Citronkage med marcipanSvampet æblekage med marcipanAppelsinkage med marcipan og hvid chokolade