Kylling med bacon, broccoli og ostesovs i fad
Super nem fadret med kylling, bacon, broccoli og spidskål, der gratineres i en lækker ostesovs med både parmesan og mozzarella. En uimodståelig hverdagsret, der passer perfekt, hvis du spiser low carb eller LCHF, da der er sparet på kulhydraterne.
Ingredienser
til 3 personer- 1 løg (stort)
- 1⁄2 spidskål (lille)
- 2 spsk olie
- salt
- peber
- 4 dl fløde
- 2 dl vand
- 1⁄2 hønsebouillonterning
- 30 g revet parmesanost
- 200 g revet mozzarella
- 1 broccoli
- ca. 350 g kyllingeinderfilet
- 7 skiver bacon
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pil løg, og hak det fint. Skyl spidskål, og snit det fint. Kom løg og spidskål op i et ildfast fad, og vend det med olie samt lidt salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg det 10 minutter.
Lav ostesovsen imens. Kom fløde og vand op i en gryde, og bring det i kog. Kom hønsebouillonterningen i, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt parmesan og mozzarella, og lad det smelte i sovsen. Smag til med salt og peber.
Skyl broccoli, og skær den i mindre buketter. Kassér stokken.
Tag fadet ud af ovnen, og tilsæt broccoli og ostesovs. Vend det forsigtigt rundt.
Vikl hver kyllingeinderfilet ind i én skive bacon, og læg dem ovenpå grøntsager og ostesovs i fadet.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 25 minutter, til kyllingeinderfileterne er gennemstegte, og baconen er gylden. Hvis du gerne vil have ekstra farve på baconen, kan du stege retten under grill de sidste par minutter.
Se også:
Mega lækker kylling med bacon og smeltet ost
Forslag til tilbehør
Retten kan sagtens spises for sig selv, men hvis du gerne vil have tilbehør til, kan jeg anbefale at servere retten med pasta, spaghetti eller ris til eller lave de her lækre ovnkartofler og servere til.
Hvad kan rester af ingredienserne bruges til?
Er der både broccoli og spidskål tilovers, kan de f.eks. bruges i en kanongod pastasalat med bacon eller en lækker low carb lasagne med oksekød.
Er der rester af spidskål, kan man med fordel lave denne suveræne one pot pasta, hvori der også bruges bacon og løg. Spidskålen kan også bruges i lækre fadretter, f.eks. denne mega dejlige opskrift på kylling i fad med karry og kokosmælk (LCHF-venlig) eller denne ekstra nemme omgang boller i karry i ovn.
Kan det fryses?
Retten kan fint fryses ned, så der er til en anden god gang.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1155 kcal | 3465 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 53 g |
Protein | 60 g | 181 g |
Fedt | 93 g | 279 g |