Lækker broccoli-cheddar suppe med bacon
Denne lækre broccoli-cheddar suppe er bevis på, at supper bestemt ikke er kedelige. Kombinationen af fløde, cheddarost og sprød bacon skaber en cremet og helt igennem uimodståelig suppe, der er super god, hvis du spiser low carb eller LCHF. Hvis du ikke sparer på kulhydrater er et godt stykke brød dejligt at servere til suppen.
Ingredienser
til 2 personer- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 broccoli
- 8 dl vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 bdt persille
- 50 g revet cheddarost
- 1 dl fløde
- salt
- peber
Til servering
- 150 g bacon
Sådan laver du suppen
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. Steg det i olien i ca. fem minutter, til løgene begynder at blive klare.
Skyl broccoli, og skær toppen i mindre buketter - sæt dem til side til senere. Skræl det yderste grove lag af stokken, og skær den i små tern. Kom broccolistokken i gryden til løg og hvidløg. Tilsæt vand og grøntsagsbouillon, og bring det i kog. Lad det koge ca. 10 minutter.
Tilsæt dernæst broccolibuketterne, og kog i yderligere 10 minutter, til både stok og buketter er helt møre. Skyl persillen, og kom det i gryden. Blend det til en helt glat suppe. Tilsæt revet cheddarost og fløde, og krydr med salt og peber. Varm det igennem, til osten er smeltet.
Steg bacon sprødt, og servér det til suppen.
Jeg kan også anbefale denne suppe:
KETO suppeNem blomkålssuppe
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 727 kcal | 1455 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 33 g |
Protein | 26 g | 52 g |
Fedt | 61 g | 122 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både selve suppen og bacon.