Broccolisalat med peanuts og tranebær
Dejlig frisk broccolisalat med en fantastisk smagssammensætning. Bløde, søde tranebær, salte knasende peanuts, små stykker rødløg og en cremet dressing med en mild smag af sennep.
Ingredienser
til 4 personer- 1 broccoli
- 1⁄2 rødløg
- 1 håndfuld tørrede tranebær
- 1 håndfuld peanuts (saltede)
Dressing
- 1 1⁄2 dl creme fraiche
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- sukker
- salt
- peber
Sådan laver du broccolisalaten
Del broccolien i buketter. Kog dem i ca. 5 minutter, og overhæld dem så med koldt vand, til de er kølet af.
Bland creme fraiche, dijonsennep og hvidvinseddike sammen til en dressing, og smag til med sukker, salt og peber. Server dressingen ved siden af broccolisalaten, eller bland den sammen med de afkølede broccolibuketter.
Anret broccolien på et fad eller i en skål.
Hak løg, og drys det ud over broccolien. Drys tranebær og peanuts på toppen lige før servering.
Se også:
God broccolisalat med bacon og Miracle Whip
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 176 kcal | 705 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 45 g |
Protein | 6 g | 26 g |
Fedt | 11 g | 44 g |
Næringsberegningen er inklusiv dressingen.