Brownie med kondenseret mælk
Chokolade og karamel passer virkelig godt sammen, og denne lækre brownie kombinerer netop disse to ting. Den har nemlig kondenseret mælk på toppen, som karamelliserer i ovnen, så det passer perfekt til kagens intense chokoladesmag.
Ingredienser
til 1 form- 150 g smør
- 170 g brun farin
- 3 æg
- 75 g kakaopulver
- 60 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 100 g mørk chokolade
- 100 g lys chokolade
- 1 ds kondenseret mælk
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt smør og brun farin sammen i en gryde ved lav varme.
Bland æg og kakao sammen, og rør derefter blandingen af smør og sukker i. Bland til sidst hvedemel og salt i.
Hak den mørke og lyse chokolade groft, og rør halvdelen i dejen. Hæld dejen i en form (ca. 30 x 22 cm). Beklæd gerne formen med bagepapir i bunden. Drys resten af den hakkede chokolade udover dejen, og hæld den kondenserede mælk på toppen.
Bag din brownie i ca. 30 minutter. Pas på, at toppen af kagen ikke bliver for mørk. Lad kagen køle helt af inden servering. Den holder sig også fint på køl et par dage.
Se også:
Den bedste brownie i verden