Brownies med jordbær
Super nem opskrift på de klassiske brownies, som her får selskab af friske jordbær, der både smags- og konsistensmæssigt skaber en lækker kontrast til den intense chokoladekage. Derudover ser det festligt ud, og kagen er også helt ideel til større fester og receptioner.
Ingredienser
til 1 form- 150 g mørk chokolade
- 150 g smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 4 æg
- 30 g hvedemel
- 1 nip salt
- evt. 50 g valnødder
- ca. 300 g jordbær
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Beklæd en bageform på ca. 20 cm x 30 cm med bagepapir.
Smelt smør og chokolade sammen, og tilsæt sukker og brun farin. Rør i massen, til den er ensartet. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel og salt, og sigt det i dejen. Rør, til dejen er ensartet. Hak valnødderne, tilsæt dem, og rør igen, til dejen er ensartet. Valnødderne kan også undlades. Fordel derefter dejen i formen.
Bag kagen i ca. 20-25 minutter, og lad den derefter køle helt af – den bliver faktisk kun bedre af at komme en tur i fryseren.
Skær din brownie ud i kvadratiske stykker på ca. 3-4 cm på hver side. Skyl og nip jordbærerne, og halver dem. Kom et halvt jordbær på toppen af hver af de små brownies, og server.
Jeg kan også anbefale den her fudgy brownie opskrift - den er SÅ god.