Butterfly kylling - sprød kyllingesteg i ovn
Når du laver butterfly kylling, fjerner du rygbenet på din kyllingesteg, så den kan foldes ud og steges fladt i ovnen eller på grillen, så du får det sprødeste skind og det saftigste kød. Nemt og superlækkert.
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 økologisk citron
- 4 fed hvidløg
- rosmarin
- salt
Start med at flække kyllingen og krydr den
Skyl kyllingen med koldt vand, så den bliver helt ren.
Læg kyllingen på maven. Skær eller klip rygbenet af, og kassér det. Fold kyllingen ud, så skindsiden vender opad.
Skær citronen ud i skiver, og fordel skiverne under kyllingen og rundt omkring den – ikke ovenpå, for så bliver skindet ikke helt så sprødt.
Pil og knus hvidløg, og fordel dem under skindet og under kyllingen, så de giver smag.
Krydr kyllingen med rosmarin og godt med salt.
Steg butterfly kyllingen i ovnen
Steg kyllingen i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time, til den er mør og gennemstegt.
Skru op på 220 grader til sidst, og steg den i yderligere 5-10 minutter, til skindet er helt sprødt.
Partér kyllingen, og servér den med f.eks. flødekartofler og en grøn salat.