Sovs til kylling
Virkelig nem sovs til kylling, hvor du selv kan vælge, om det skal være en lækker brun sovs eller paprikasovs, du skal kaste dig over. Begge dele er fantastisk tilbehør til f.eks. ovnstegt kylling, kyllingefrikadeller eller kyllingefarsbrød.
Ingredienser
til 4 personerValgmulighed 1: Brun sovs
- 40 g smør
- 4 1⁄2 spsk mel
- 6 dl hønsebouillon (eller stegesky fra f.eks. en kyllingesteg)
- 1⁄2 dl fløde
- kulør
- salt
- peber
Valgmulighed 2: Paprikasovs
- 40 g smør
- 1 spsk paprika
- 1 1⁄2 spsk tomatpuré
- 4 1⁄2 spsk mel
- evt. 1 tsk løgpulver
- 6 dl hønsebouillon (eller stegesky)
- 1⁄2 dl fløde
- salt
- peber
Se hvilke lækre retter med kylling paprikasovsen og den brune sovs hver især passer godt til.
Valgmulighed 1: Brun sovs
Smelt smørret ved middel varme. Pisk melet godt ud i smørret, og tilsæt herefter hønsebouillonen lidt ad gangen. Pisk grundigt efter hver tilsætning.
Tilsæt fløde, og farv sovsen med kulør, til den har den farve, du ønsker.
Lad sovsen simre i ca. 10 minutter, og smag den til med salt og peber inden servering.
Valgmulighed 2: Paprikasovs
Smelt smørret ved middel varme. Tilsæt paprika, koncentreret tomatpuré, mel og evt. løgpulver, og steg det i et minut.
Pisk hønsebouillonen i lidt ad gangen. Tilsæt fløde, og lad den simre i ca. 10 minutter.
Smag til sidst sovsen til med salt og peber.
Tag også et kig på denne lækre creme fraiche dressing til kylling - den er perfekt som kold sovs eller dip til kylling.
Hvilken sovs passer til hvilken slags kylling?
Den brune sovs passer især godt til de mere traditionelle retter og klassisk dansk mad, som f.eks.:
Lækre kyllingedellerKyllingefarsbrødSprøde kyllingekrebinetter
Paprikasovsen er rigtig lækker at servere til retter, hvor det er godt med en lidt mere krydret sovs til, feks. disse:
Kylling i ovn med grøntsager og kartoflerKylling i ovn med baconKyllingeoverlår i ovn med grøntsager
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for kyllingesovsen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 159 kcal | 635 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 30 g |
Protein | 2 g | 7 g |
Fedt | 14 g | 55 g |
Næringsberegningen er baseret på den brune sovs, men næringsindholdet i paprikasovsen er stort set det samme.