Chokolade cupcakes med appelsin
Charmerende chokolade cupcakes. Den mørke chokolade giver en afdæmpet bitterhed, mens den snehvide chokoladefrosting tilføjer cremet sødme, som svinger perfekt med smagen af appelsin og i øvrigt ser forrygende ud.
Ingredienser
til 20 stk- 240 g hvedemel
- 280 g rørsukker
- 2 tsk bagepulver
- 150 g mørk chokolade
- 2 æg
- 2 1⁄2 dl mælk
- saft fra 1 appelsin
Choko/appelsin-frosting
- 175 g smør (blødgjort)
- 350 g flormelis
- 100 g hvid chokolade (smeltet)
- skal og saft fra 1 appelsin
Tænd ovnen og sæt den til 175 grader.
Bland mel, sukker og bagepulver sammen.
Smelt den mørke chokolade ved svag varme i en gryde, mens der røres. Hæld chokoladen i en skål sammen med æg, mælk og appelsinsaft. Pisk det godt sammen.
Rør forsigtigt chokolademassen i melblandingen.
Kom dejen i cupcakeforme (muffinsforme) og bag dem i ovnen i 15-20 minutter eller til de er gyldenbrune.
Imens smeltes den hvide chokolade ved svag varme i en gryde. Når det er smeltet hældes det i en skål, hvor det blandes med blødt smør, flormelis, appelsinsaft og revet appelsinskal (gem lidt til at pynte med).
Kom frostingen på de afkølede kager og pynt med revet appelsinskal.