Julecupcakes der smager af pebernødder
Den krydrede smag af pebernødder præsenteres her i en luftig julecupcake, og smagen af jul intensiveres af den cremede kanelfrosting og de knuste pebernødder på toppen.
Ingredienser
til 30 stk- 9 dl hvedemel
- 6 tsk bagepulver
- 5 tsk kanel
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk kardemomme
- 3⁄4 tsk stødt ingefær
- 4 æg
- 4 dl brun farin
- 3 spsk honning
- 2 dl olie
- 5 1⁄2 dl mælk
Frosting
- 75 g usaltet smør (skal have stuetemperatur)
- 375 g flødeost naturel
- 2 tsk kanel
- 4 spsk ahornsirup
- 4 1⁄2 dl flormelis
- Evt. knuste pebernødder til pynt
Bland hvedemel, bagepulver, kanel, nelliker, kardemomme og ingefær sammen i en skål.
Pisk æg og brun farin sammen til det er luftigt. Rør honning, olie og mælk i. Rør mel/krydderiblandingen i.
Kom dejen i muffinforme - de skal være ca. 2/3 fyldte.
Bag julemuffinsene ved 175 grader (varmluft) i ca. 13 minutter på midterste rille i ovnen. Lad dem køle helt af, inden de pyntes.
Frosting:
Pisk smør og flødeost sammen. Tilsæt kanel, ahornsirup og flormelis. Rør det godt sammen, indtil glasuren er blød og jævn.
Brug en sprøjtepose eller en dejskraber til at fordele frostingen på kagerne.
Knus evt. nogle pebernødder, og drys det ovenpå kagerne lige inden servering. Det giver en flot effekt, men kan sagtens udelades.