Chokoladecupcakes
Lad duften af chokoladecupcakes brede sig i rummet og gør dig klar til at sætte tænderne i en himmelsk kombination af chokoladekage og fabelagtig smørcreme. Skal kagerne serveres for voksne, bliver smørcremen kun bedre af et stænk rom.
Ingredienser
til 30 stkCupcakes
- 225 g smør (stuetempereret)
- 200 g chokolade
- 4 spsk rapsolie
- 4 æg
- 2 æggeblommer
- 2 dl sukker
- 2 dl brun farin
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 3,7 dl hvedemel
- 1 1⁄2 dl Nesquik kakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 2,3 dl græsk yoghurt
- 1 dl vand (kogende)
- 30 muffinsforme af papir
Smørcreme
- 500 g smør (stuetempereret)
- 1 kg flormelis
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- evt. 4 spsk rom
- evt. frugtfarve
Smelt halvdelen af smørret med chokolade og rapsolie ved lav varme og lad det køle ned efterfølgende. Pisk den anden halvdel af smørret let og luftig med æg, sukker og vaniljeekstrakt. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og bland det sammen.
Bland hvedemel, nesquick, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt halvdelen af melblandingen til chokolade- og æggeblandingen. Bland det godt sammen og rør derefter halvdelen af den græske yoghurt i. Tilsæt resten af melet og den græske yoghurt. Pisk dejen helt glat.
Bland forsigtigt den kogende vand i dejen.
Fordel dejen i papirformene. Kagerne kan med fordel bages i en muffinsform, der holder lidt bedre på formen. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 16 minutter.
Lad kagerne køle helt af før de dekoreres med smørcremen.
Smørcreme:
Pisk stuetempereret smør sammen med vanilje til det er tykt og cremet. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk godt mellem hver tilsætning. Tilsæt den ønskede farve og eventuelt lidt væske eller flormelis for at opnå den ønskede konsistens på cremen.
Hvis kagerne skal serveres for voksne, kan den med fordel piftes op med lidt rom.
Denne mængde smørcreme passer til et godt tykt lag på hver cupcake. Mængden kan halveres, hvis man ønsker mindre creme.