Chokoladekage med rødbede
Rødbederne giver både sødme og fugt til denne lækre chokoladekage, som kan holde sig frisk i flere dage. Og så kan man spise et ekstra stykke med lidt bedre samvittighed, fordi der er grøntsager i.. ;)
Ingredienser
til 1 bradepande- 200 g smør
- ca. 600 g rødbeder
- 12 dl hvedemel
- 3 tsk natron
- 5 dl sukker
- 8 spsk kakaopulver
- 8 dl kærnemælk
- 150 g chokolade
Glasur
- 200 g smør
- 100 g chokolade
- 1 1⁄2 tsk vaniljeekstrakt
- 4 1⁄2 dl flormelis
- 4 spsk Nesquik kakaopulver
- 1 pasteuriseret æg
- Evt. krymmel
Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
Skræl rødbederne, og riv dem fint på et rivejern.
Bland mel, natron, sukker og kakao sammen i en skål.
Hæld det smeltede smør og kærnemælk i skålen. Rør det godt sammen.
Hak chokoladen groft, og bland den i dejen sammen med rødbede.
Hæld dejen i en bradepande (smurt eller beklædt med bagepapir) på ca. 40x35 cm.
Bag chokoladekagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Glasur:
Lav glasuren, mens kagen bages i ovnen.
Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og rør vanilje, flormelis og Nesquik i. Tilsæt pasteuriseret æg, mens der røres.
Lad chokoladekagen køle lidt af, inden der kommes glasur på.
Pynt evt. med krymmel.