Chokoladekage med Oreo
Denne skønne, klistrede chokoladekage er fyldt med dejlig chokolade og sprøde Oreo’s. De mørke kiks med den søde, hvide creme bevarer deres knasende konsistens og skaber en perfekt kontrast til den snaskede kage.
Ingredienser
til 1 bradepande- 300 g smør
- 300 g chokolade
- 200 g brun farin
- 200 g sukker
- 1 1⁄2 tsk vaniljepulver
- 150 g Nesquik kakaopulver
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 5 æg
- 20 Oreo kiks
Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Når smørret er smeltet, tilsættes brun farin og sukker. Bland det godt sammen, og hæld det derefter i en skål.
Tilsæt vaniljepulver, Nesquik, mel, bagepulver og æg. Rør det godt sammen.
Hak Oreo-kiksene groft, og kom halvdelen af dem i dejen.
Fordel dejen i en bradepande (ca. 35x40cm) med bagepapir. Drys resten af oreo-kiksene ovenpå.
Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Kagen er nok lidt "flydende", når den tages ud af ovnen, men den bliver mere fast, når den køler af.