Chokoladekage med hindbær
En vidunderlig fantasi af en chokoladekage, kreativt kreeret af hjemmelavede chokoladebunde, fluffy hindbærflødeskum og chokoladefrosting med et let bittert strejf, fungerende som et godt modspil til de sødere elementer.
Ingredienser
til 1 stkChokoladeblanding
- 100 g kogechokolade
- 25 g smør (smeltet)
Dej
- 100 g sukker
- 50 g rørsukker
- 50 g brun farin
- 100 g smør
- 2 spsk mørk sirup
- 2 æg (store)
- 100 g hvedemel
- 25 g kakaopulver
- smør til at smøre formen
Fyld
- 4 dl hindbær
- 1 1⁄2 dl piskefløde
Chokoladeglasur
- 50 g kogechokolade
- 100 g mørk chokolade (70%)
- 75 g smør
Pynt
- hindbær
Chokoladeblanding til dejen:
Kom chokolade og smør i en gryde og lad det smelte ved lav varme.
Dej:
Bland sukker, rørsukker, farin, smør og sirup sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk i ca. 5 minutter til det er luftigt. Sigt hvedemel og kakao i skålen og vend det forsigtigt i dejen. Vend til sidst chokoladeblandingen i.
Bag chokoladekagen:
Smør en 22 cm springform med smør, og hæld dejen i formen. Bag chokoladekagen i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter.
Stik en strikkepind i dejen - hvis der ikke hænger dej fast på den, er kagen færdig.
Hindbærfyld:
Kom hindbær i en gryde, og lad dem simre ved lav varme. Rør jævnligt i gryden. Når de er blevet til grød, tages gryden af varmen, så den kan køle af.
Pisk fløden til en tyk flødeskum. Når hindbærgrøden er kølet helt af, vendes den i fløden.
Samling af kagen:
Når kagen er kølet helt af, skæres den forsigtigt tværs igennem til to lige store kagebunde. Fordel hindbærfyldet mellem de to kagebunde.
Glasur og pynt:
Kom de to slags chokolade og smørret i en gryde og lad det smelte ved lav varme. Fordel glasuren over kagen. Efter 5-10 minutter (inden glasuren er størknet helt) pyntes chokoladekagen med hindbær.
Kagen skal opbevares i køleskabet.